2022-04-29 17:30:13

Otkrivamo kako su mladi imotski kuhari napravili čudo i ‘raspametili‘ svjetske kulinarske face, odali su nam svoje vrhunske recepte!

Tko kaže da Imoćani samo znaju za janjca

 

Jeste li čuli vic o receptu “hobotnica na imotski način”? Ako niste, potražite ga negdje na internetu pa ćete se nasmijati do suza.

Mi ćemo vam samo spomenuti da je u sadržaju pripreme za hobotnicu jedan od glavnih sastojaka mlado pečeno janje s imotskog pobrđa.

Dakako da ćete odmah i komentirati kako Imoćani i nisu baš tako spretni u pripremi morskih delicija. No to je samo razmišljanje onih koji baš i nisu upućeni u spretnost kuhanja ljudi iz srca Dalmatinske zagore. A s ovom istinitom pričom može se to itekako potvrditi. To više što glavnu ulogu u njoj igraju mlade imotske kuharske nade.

Prije nekoliko dana u Supetru na otoku Braču, naime, završilo je veliko i priznato međunarodno kulinarsko natjecanje pod nazivom “Biser mora”. To je ujedno i najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana.

Na njemu su, osim hrvatskih gastrospecijalista iz Zagreba, Opatije, Splita, Sinja, Omiša, Osijeka, Varaždina, Trogira, sudjelovali i meštri od kužine iz Turske, Crne Gore, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije. Zasigurno bi ih bilo i još puno više iz mnogih zemalja Europe da nije krize oko Ukrajine.

Ono što je nama zanimljivo u ovoj priči svakako je činjenica što je na “Biseru mora” sudjelovalo i 36 strukovnih škola s oko 200 mladih kuhara. I, eto, u toj silnoj i kvalitetnoj skupini prijavili se i učenici Industrijsko-obrtničke škole, smjer kuhari, iz Imotskog.

Više možete pročitati na linku ispod:

https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/hrana/ma-tko-kaze-da-imocani-samo-znaju-za-rasciku-i-janjca-otkrivamo-kako-su-mladi-imotski-kuhari-raspametili-svjetske-kulinarske-face-odali-su-nam-svoje-vrhunske-recepte-1187803


Obrtničko - industrijska škola u Imotskom