« Svibanj 2025 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 1 | 2 | 3 | 4 |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Jeste li čuli vic o receptu “hobotnica na imotski način”? Ako niste, potražite ga negdje na internetu pa ćete se nasmijati do suza.
Mi ćemo vam samo spomenuti da je u sadržaju pripreme za hobotnicu jedan od glavnih sastojaka mlado pečeno janje s imotskog pobrđa.
Dakako da ćete odmah i komentirati kako Imoćani i nisu baš tako spretni u pripremi morskih delicija. No to je samo razmišljanje onih koji baš i nisu upućeni u spretnost kuhanja ljudi iz srca Dalmatinske zagore. A s ovom istinitom pričom može se to itekako potvrditi. To više što glavnu ulogu u njoj igraju mlade imotske kuharske nade.
Prije nekoliko dana u Supetru na otoku Braču, naime, završilo je veliko i priznato međunarodno kulinarsko natjecanje pod nazivom “Biser mora”. To je ujedno i najveće kulinarsko natjecanje u ovom dijelu Mediterana.
Na njemu su, osim hrvatskih gastrospecijalista iz Zagreba, Opatije, Splita, Sinja, Omiša, Osijeka, Varaždina, Trogira, sudjelovali i meštri od kužine iz Turske, Crne Gore, Italije, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Srbije. Zasigurno bi ih bilo i još puno više iz mnogih zemalja Europe da nije krize oko Ukrajine.
Ono što je nama zanimljivo u ovoj priči svakako je činjenica što je na “Biseru mora” sudjelovalo i 36 strukovnih škola s oko 200 mladih kuhara. I, eto, u toj silnoj i kvalitetnoj skupini prijavili se i učenici Industrijsko-obrtničke škole, smjer kuhari, iz Imotskog.
Više možete pročitati na linku ispod: